דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יקב מרגלית: בציר 2011 ביקורת יין 

מאת    [ 28/09/2013 ]

מילים במאמר: 477   [ נצפה 5835 פעמים ]

יקב מרגלית:

טעימות יינות שנת בציר 2011, הטעימה נערכה בבר יין 107 בחיפה

העוסקים במלאכה בבר יין 107 מבטיחים כי במסגרת רצונם העז לקדם את תרבות היין בחיפה הם עושים כמיטב יכולתם להביא ללקוחותיהם את היינות האהובים עליהם ביותר בפרט ואת חווית היין הטובה ביותר ככלל - כל זאת הן בדרך של ערבי טעימות מודרכים, הן בדרך של התאמת היין לאוכל, והן בדרך של עיסוק בלתי פוסק במלאכת לימוד עולם היין והמשך טעימת והוספת יינות לתפריט.

העשייה בבר יין 107 היא יחודית לחיפה ומהפעמים הרבות שהייתי בבר אני כל פעם מופתע ונהנה מחדש. שאפו.

 

אז על השולחן יינות יקב מרגלית: מנחה האירוע היה עודד שוהם נציג היקב:

 

קברנה פרנק 2011 :

יין צעיר , צעיר מאוד.

בפה מורגשת תוספת המרלו ולאו דווקא הקברנה פרנק שאמור להיות הדומיננטי. חמיצות מאוד גבוהה שלא מאפשרת לריח ולטעם האופיני של הפרנק לצאת. ( וכשמוסיפים מרלו ליין שמתכוונים לעשות זני זה אומר משהו על שנת הבציר שעברה על היקב ). היקב מתעקש כי היין יהיה במיטבו בעוד 5-7 שנים. מחיר לצרכן כרגע 210 ש"ח יין לא מוכן לשתיה.

 

קברנה סוביניון 2011

אחרי שעה בכוס מתיקות הקברנה הואילה בטובה לצאת החוצה. גם כאן היין לא מוכן לשתיה. באף יש המון ירקרקות, בפה יש מעט מאוד פרי, מעט קליפות פרי הדר, שקדים ירוקים ואפטר טייסט מעט מריר.

יין שלא מוכן לשתיה 199 ש"ח

 

 

 

אניגמה 2011

בלנד בורדו קלאסי. קברנה, מרלו, פרנק ופטיט ורדו.

חיפשתי ביין את הבורדו הקלאסי ( חווה, עור, טחב, אדמה,עוצמת פרי, צבע ועומק ) בינתיים ה 2011 מעניק יין קל, עם מעט ירקרקות, פרי מינורי. אפשר לשתות אותו אם מתעקשים והוא הכי מוכן לשתייה מבין היינות שהוצגו. בינתיים סוג של הר חרמון . מחיר 200-220 ש"ח  

דרך אגב מחיר הר חרמון הוא בין 30-40 ש"ח

 

 

ספיישל ריזרב 2011

בלנד של קברנה סובניון עם פטיט סירה ביחס דומה

(פטיט סירה או דוריף בעיברית הוא זן שמעניק גווני סגול כהה מאוד, חומציות טובה, עשבי תיבול טריים ופלפל שחור)

 

(קברנה סובניון מתאפיין בריחות ובטעמים של קסיס, תבלינים, דובדבן, פלפל ירוק, אלון, אקליפטוס, פירות יער, שוקולד ועוד. זה זן שמאפשר לקבל ממנו אין ספור טעמים גם בעשיית עולם ישן וגם עולם חדש.)

 

בטעימה: הפה מתמלא בחמיצות מאוד גבוהה, היין משחרר מעט טעמי פטל ודובדבן מאוד צעיר, מעט אספרסו וקפה. תיבול חזק . היין הזה הכי לא מוכן לשתייה בין היינות שנטעמו. ושוב על פי דברי היקב הוא יהיה מוכן לשתייה בעוד כמה שנים.

מה שהפתיע אותי ביין זה הצבע שלא מורגש שהוספו בו פטיט סירה. היין בעל צבע אדום בוהק ללא סימנים של סגול או שחור כמתבקש.

250 ש"ח

 

לסיכום:

יינות 2011 לא מוכנים לשתיה. זקוקים לעוד הרבה שנים על מנת שאפשר יהיה להנות מהפוטנציאל שהיקב מתייעד עבורם.

נחייה ונראה.

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב